Νέα

 

μερίδα για τους θαλάσσιους
αυτοκινητόδρομους στις 10/4

 

Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς, διοργανώνει «Ημερίδα Πληροφόρησης» για το έργο MOS4MOS- Υπηρεσίες Λειτουργίας και Παρακολούθησης των Θαλάσσιων Αυτοκινητοδρόμων, που συγχρηματοδοτείται από το Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών (ΤΕΝ-Τ), στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΟΛΠ, την Τρίτη 10 Απριλίου 2012, ώρα 9:00. Στόχος του έργου MOS4MOS (Monitoring And Operation Services For Motorways Of The Sea) είναι η πρόταση ενός συνδυασμού λύσεων, οι οποίες θα επιτρέψουν στους λιμένες να γίνουν αποτελεσματικές πύλες για τη θαλάσσια διακίνηση φορτίων σε μικρές

 

Οδήγηση σε λευκό φόντο

 

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το αυτοκίνητό σας περνάει τις πιο δύσκολες ώρες του την περίοδο του χειμώνα, όπου οι απαιτήσεις στις οποίες καλείται να αντεπεξέλθει είναι σημαντικά μεγαλύτερες.

Είναι σημαντικό ο οδηγός να γνωρίζει ορισμένες βασικές αρχές αλλά και να τηρεί ευλαβικά κάποιους κανόνες οδηγώντας σε συνθήκες με παγωμένο οδόστρωμα, περιορισμένη ορατότητα, αργή κυκλοφορία και απρόβλεπτους κίνδυνους που μπορούν ανά πάσα στιγμή να ακινητοποιήσουν ένα όχημα και συνεπώς να το θέσουν εκτός δουλειάς με ότι αυτό συνεπάγεται για το μεροκάματο του ιδιοκτήτη.

Link

 

Το προφίλ του Car & Truck

 

Το καλύτερο περιοδικό στην Ελλάδα για το επαγγελματικό αυτοκίνητο και τον οδηγό του και ένα από τα καλύτερα και πληρέστερα στην Ευρώπη.

Δημοσιεύει δοκιμές για ελαφρά φορτηγά κλειστού και ανοιχτού τύπου (van - vanette - pickup), για φορτηγά άνω των 3.5 τόνων και τα παντός είδους επικαθήμενα, για λεωφορεία, mini bus και taxi. Επίσης, πληροφορίες για την κατάσταση των δρόμων, τις τιμές των καυσίμων, τα truck stops καθώς και ιστορικές αναδρομές στα πρώτα φορτηγά και λεωφορεία, σελίδες για τον μοντελισμό, έρευνες, άρθρα, ρεπορτάζ, και όλη τη σχετική με το αντικείμενο του περιοδικού ειδησεογραφία.
Συνοδεύεται από πλήρη οδηγό με χαρακτηριστικά, φωτογραφίες και τιμές όλων των επαγγελματικών της ελληνικής αγοράς.

Link

 

Αυξημένη ζήτηση για τα φορτηγά

 

Τα στοιχεία ταξινομήσεων του Σεπτεμβρίου δείχνουν μια σημαντική αύξηση της ζήτησης για τα καινούργια μεσαία και βαριά φορτηγά και μάλιστα με ποσοστά πρωτόγνωρα για την ελληνική αγορά (+148% στα φορτηγά μικτού βάρους 3,5 ως 8 τόνων, +43% στα μεγαλύτερα, το Σεπτέμβριο)

Τα ελαφρά επαγγελματικά κατέγραψαν μια μικρή πτώση -0,4% το Σεπτέμβριο, όμως συνολικά στο 9μηνο διατηρούνται +2% σε σχέση με πέρυσι, ενώ πρόβλημα βλέπουμε στα λεωφορεία με πτώση -41% το Σεπτέμβριο και -28% συνολικά στο 9μηνο.

Link